Beginnerscursus Loopgroep Elburg


Iedereen die met hardlopen wil beginnen kan vanaf  7 maart  weer  terecht bij Loopgroep Elburg, onderdeel van Atletiekvereniging “De Gemzen” . Loopgroep Elburg houdt voor de negende keer een cursus voor beginners. De 12 weekse cursus wordt gehouden op dinsdagavond van 19.30 tot ongeveer 20.45.

De cursus begint op 7 maart en op 16 mei 2017 zal de afsluitende prestatieloop zijn.

De deelnemers krijgen een trainingsschema mee naar huis en het is de bedoeling dat iedereen naast de gezamenlijke training, minimaal een keer per week zelf gaat trainen. Voorafgaand aan de eerste training is het verstandig om alvast te beginnen met 2 keer per week een half uur stevig wandelen.

De eerste trainingen worden gegeven vanaf ’t Huiken in Elburg, als het ’s avonds wat langer licht wordt gaan we starten bij de A Vogeltuinen.


Iedereen die zich gezond voelt en niet te zwaar is kan meedoen. De cursus kost 47,50 euro, inclusief een mooi loopshirt.

Op de laatste training  wordt een parcours van 5 kilometer uitgezet. De afgelopen jaren is gebleken dat een haalbaar doel is om de trainingen mee af te sluiten

Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar hermine@loopgroepelburg.nl .

Tegenwoordig is het ook mogelijk om je online in te schrijven. Dat gaat via de site deze link http://www.gemzen.nl/pagina/trainingsgroepen/beginnerscursussen/cursusvoorbeginners.html

De eenmalige machtiging wordt  na de 3e training geïnd.  Tot die tijd kan je nog kosteloos met de cursus stoppen.  afgeschreven.

Atletiekvereniging "De Gemzen" aanvaardt geen aansprakelijkheid voor ongelukken en/of eventuele blessures.

Een cursusavond bevat de volgende onderdelen: wandelen en inlopen, warming up, loopscholing, de “kern” met de hoofdopdracht van de avond, gevolgd door uitlopen.
Lopen kan je alleen doen maar je zult merken dat het trainen in een groep heel stimulerend is !

Na de beginnerscursus is er de mogelijkheid om door te stromen naar een van de andere loopgroepen  van AV De Gemzen in Hattem, Heerde, Wezep of Elburg


Bel voor eventuele vragen Hermine van ’t Hul  hermine@loopgroepelburg.nl